Стартов пакет Fibaro

  • Марка: Fibaro
  • Кат. номер: Fibaro start kit

Този пакет съдържа управляващ модул и 5 от най-популярните периферни устройства на системата Fibaro Home Automation. Той е основата, която можете да надграждате в комплексна система с до 230 отделни устройства, според мащаба на желаната автоматизация. Високо качество и почти безкрайни възможности, гарантирани от Fibaro, лидер при безжичната автоматизация на помещения, офиси и домове. 

 

В стартовия пакет е включен контролерът Fibaro Home Center Lite, който получава информация от всяко регистрирано към него Z-Wave устройство. Непрекъснато следи и контролира зададените от вас настройки на помещенията, като температура, влажност, движение, осветеност и не само. Разполагайки с непрестанен поток от информация, ядрото на системата за домашна автоматизация следи неуморно поверените параметри вместо вас, така, че да повиши комфорта, да пести електроенергия, да предотврати инциденти и да реагира светкавично при пожар, наводнение или земетресение. Поддържа гласови асистенти като Google Assistant и Amazon Alexa

 

 Освен контролер, комплектът включва и следните устройства:

 

 Сензор за движение

 

FIBARO MOTION е невероятен, захранван от батерия Z-Wave уред. Освен, че следи за движение, в това невероятно компактно "око" са вградени още измерване на околна температура и осветеност. Дори разполага с вграден акселерометър и известява контролера на системата при опит за преместване или земетресение. Има и променяща цвета си LED индикация, в случай на промяна в някое от следените показания. 

 

Сензор за дим

 

FIBARO SMOKE SENSOR е универсален, захранван от батерия Z-Wave сензор за дим. Невероятно прецизен, с вграден сензор за температура, но засича дим дори преди появата на пламъци. Предвиден за използване на закрито. При засичане на дим известява със звук и LED индикатор, като същевременно изпраща сигнал до контролера, задействайки определен сценарий. Има също предупреждение при повишаване на температурата над програмируема стойност и автоматичен тест на всеки 10 секунди.

 

Сензор за наличие на вода

 

FIBARO FLOOD SENSOR е универсален Z-Wave сензор за вода и температура. Устройството се захранва от батерия, която издържа до 2 години работа, благодарение на невероятно ниската консумация на енергия от продукта. Миниатюрният и изключително чувствителен уред изпраща сигнал за теч на вода до ядрото на системата. Устройството известява и чрез вграден LED индикатор и акустичен звук. В допълнение разполага и с вграден датчик за промяна за положението по хоризонтал, който при промяна отново информира контролера. Сензорът не потъва във вода, което му позволява да продължава да изпраща сигнал дори при големи бедствия.

 

Датчик за врата или прозорец

 

FIBARO DOOR / WINDOW SENSOR е безжичен, захранван от батерии Z-Wave датчик за състояние на врата или прозорец: отворен/затворен. Всеки път при разделяне на двете части на сензора, той изпраща сигнал за промяна в състоянието си до контролера. Продуктът може да бъде използван за задействане на сцени в системата, например включване на осветлението с отваряне на вратата, при условие, че вече има свързаност на осветлението със системата, посредством някое от предлаганите устройства на марката за контрол на осветлението. Приложим е и за врати на всякакви шкафове, където е нужно да се знае, кога и колко пъти е имало достъп до съдържанието.

 

Контакт тип Шуко

 

FIBARO WALL PLUG е универсален, съвместим с Z-Wave устройства, умен контакт. Може да включва и изключва устройства с мощност до 2500W. Разбира се, измерва консумираната електроенергия, има и красив LED индикатор за да показва моментното натоварване. Може да бъде включван/изключван автоматизирано чрез контролера, както и ръчно от бутон на корпуса.

 

Инструкция за употреба

1 169,00 лв.